Przekazujemy Państwu sprawozdanie z działalności naszego Oddziału za rok 2021, w którym to roku staraliśmy się zapewnić mieszkańcom Bielan i Żoliborza szeroką ofertę.

Ten naznaczony pandemią i związanymi z nią ograniczeniami rok, po raz kolejny pokazał, jak wielka siła tkwi w zaangażowaniu, kreatywności i dobrej współpracy grupy społecznie działających osób, przy wsparciu i pod kierunkiem szanowanego i lubianego lidera. Naszym liderem jest Maria Wiro-Kiro. Nie sposób przecenić obecności, zaangażowania, umiejętności i kreatywności Marii. To dzięki niej przede wszystkim udało nam się w 2021 roku tak wiele zrobić. Maria ma umiejętność pielęgnowania kontaktów międzyludzkich, autentyczność w kreowaniu pomysłów i sposobów ich realizacji, wspaniałe umiejętności organizatorskie i zdolność doceniania każdej, nawet najmniejszej inicjatywy i zaangażowania. Członkowie naszego Oddziału widzą, jak wiele, z jakim zaangażowaniem i jak skutecznie działa społecznie Maria. Także mieszkańcy Bielan i Żoliborza widzą to i doceniają. Wokół naszych inicjatyw coraz bardziej rośnie środowisko osób zaangażowanych społecznie i obywatelsko na rzecz Warszawy.

Zapraszamy Państwa do lektury naszego sprawozdania.

Maria 1